Huisvesting

Bij de aanschaf van een hamster is het natuurlijk erg belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste huisvesting.

 

Verblijf:

Het best wonen campbelli's in een terrarium of aquarium. Eventueel zou een ferplast duna ook nog geschikt kunnen wezen.

 

Bodembedekking:

Er zijn vele soorten bodembedekking, belangrijk is dat hamsters goed kunnen graven in de gekozen bodem. Zelf gebruik ik zaagsel, ik heb meerdere soorten geprobeerd maar mijn voorkeur bleef op zaagsel. Ook zou je prima vlas, hennep of cotton comfort kunnen gebruiken.

 

Nestmateriaal:

Een hamster heeft graag iets om een lekker nestje van te maken. Het goedkoopste is wc papier, en ja daar zijn ze onwijs blij mee! Ook is kapok en carefresh fijn spul om te gebruiken. Zelf gebruik ik beide en ben er nog altijd erg tevreden over, en de hamster ook.

In de meeste dierenwinkels gebruiken ze hamsterwatten, vaak omschreven als droombed/droomnest iets in die richting. Helaas is dat spul absoluut niet geschikt voor welk knaagdier dan ook. Ze kunnen daarin vast komen te zitten of zelfs stikken.

 

Loopwiel:

In elk hamster verblijf hoort er wel een te staan; een loopwiel!

Loopwielen heb je in 2 verschillende soorten, de flying soucer en het normale loopwiel. Zelf vind ik dat er naast een flying soucer altijd ook een loopwiel aanwezig moet wezen.

Het loopwiel moet minstens 18cm wezen en voor een groepje is het eigenlijk beter om de 28 cm variant te nemen. Zelf ben ik erg fan van het trixie loopwiel, ze zijn makkelijk schoon te maken en relatief stil. Daarnaast zijn ze ook nog eens in vele leuke kleuren te krijgen.

 

Zandbad:

Een campbelli rolt graag in een bakje gevuld met chinchilla zand, dit houd ze schoon en ze krijgen er een onwijs mooie, gladde en bovenal zachte vacht van.

 

Drinkvoorziening:

Qua drinkvoorziening zijn er 2 keuzes; namelijk een waterflesje of een waterbakje.

Zelf gebruik ik liever flesjes, het water blijft dan net wat frisser vind ik. Waterbakjes worden snel volgegooid met zaagsel of hooi dus dan word het water ook snel vies.

 

Voeren:

Voor het voeren zou je een voerbakje kunnen gebruiken, beter is om gewoon het voer door het hok te strooien, dan zoeken ze zelf hun eten wel tussen de bodem weg.